Stadion Chelsea: Stamford Bridge

Stamford Bridge is een voetbalstadion in Londen van de plaatselijke voetbalclub Chelsea FC. Ben jij op zoek naar tickets Chelsea om Stamford Bridge te bezoeken? Het authentieke stadion van Chelsea was lange tijd het grootste stadion van Londen. Tegenwoordig is The Bridge, met een capaciteit van 41.631 toeschouwers, het vierde stadion van Londen. Alleen Wembley, het Tottenham Hotspur Stadium en het Emirates Stadium zijn groter. Elke wedstrijd van Chelsea heerst er een geweldige ambiance op het prachtige volgepakte Stamford Bridge.

Aanbod Tickets Chelsea

Koop tickets Chelsea en bezoek een wedstrijd op het sfeervolle Stamford Bridge.

Geschiedenis Stamford Bridge

Het stadion werd geopend in 1877 en werd oorspronkelijk gebouwd voor atletiekwedstrijden. De gebroeders Gus en Joseph Mears kwamen met het idee dat het een voetbalstadion moest worden, en dat is het dus uiteindelijk ook geworden. Stamford Bridge werd eerst aangeboden aan Fulham FC. Echter weigerde de club het. Om die reden is Chelsea FC opgericht. Zo was er een team welke op Stamford Bridge zou spelen. De club is vernoemt naar de wijk Chelsea, die naast het stadion ligt.

Nieuw stadion Chelsea

Chelsea wil graag het stadion uitbreiden. Maar omdat het stadion in een wijk ligt, wordt het lastig om het stadion uit te breiden. Ze hadden plannen om een nieuw stadion te bouwen bij het Battersea Power Station, maar die plannen kregen helaas geen doorgang. Later kwamen ze met een nieuw plan om een nieuw stadion te bouwen. Het idee was om een stadion te bouwen met een capaciteit van 60.000 in gotische stijl gebaseerd op een kasteel of een ommuurde stad uit de middeleeuwen. Alles leek zo goed als zeker en ze hadden zelfs al toestemming van de burgemeester van Londen om aan de bouw van het stadion te beginnen. Volgens planning moest de bouw van het stadion afgerond zijn eind 2019, zodat ze begin 2020 al in hun nieuwe thuishaven konden spelen. Op 31 mei 2018 plaatste Chelsea een bericht op hun website waarin stond dat het nieuwe stadionproject is opgeschort en dat er geen ontwerp- en planningswerkzaamheden meer zullen plaatsvinden. De beslissing is genomen vanwege het ‘ongunstige investeringsklimaat’. Dus de fans van Chelsea mogen nog even geduld hebben en kunnen nog wat langer genieten van Stamford Bridge.